Λάρισα: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές [Φωτο]

684

Υπό κατάληψη τελούν από χθες το βράδυ, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, όταν ομάδα περίπου 20 νεαρών που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία του κόμματος. Την ώρα εκείνη στο κτήριο υπήρχαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αμέσως μετά την εισβολή αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

ΣΥΡΙΖΑ - Λάρισα - κατάληψη

Οι αντιεξουσιαστές δήλωσαν ότι προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση θέλοντας να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στου 74 ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση τριών κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΡΙΖΑ - Λάρισα - κατάληψη

Εν τω μεταξύ, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.

Απαντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (9 και 5 αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.

Ενόψει του αυτοφώρου αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, απ’ όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια