Κ. Χατζηδάκης: Δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές μέσα στο 2016

365

«Η κυβέρνηση με αυτό τον εκλογικό νόμο παραδέχεται την ήττα της», ανέφερε μιλώντας στην «ΕΡΤ», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ εκτίμησε πως είναι αρκετό πιθανό να γίνουν εκλογές μέσα στο έτος.

Η κυβέρνηση «αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται και η βιασύνη της να φέρει τον εκλογικό νόμο…Μπορεί να έχουμε εκλογές ακόμη και μέσα στο 2016», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως δεν θα επιτευχθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών για την ψήφιση του εκλογικού νόμου, αλλά δεν μπορώ να είμαι και στο μυαλό του κάθε συναδέλφου για να ξέρω τι θα συμβεί».

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αντίθεση του κόμματος του στο σύστημα της απλής αναλογικής, καθώς -όπως υποστήριξε- δημιουργεί καταστάσεις ακυβερνησίας.

«Από το 1974 και μετά υποστηρίζει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, είτε είναι να κερδίσουμε, είτε να χάσουμε τις εκλογές, διότι είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμες κυβερνήσεις», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια