Κ. Ρέγκλινγκ: «Η δεύτερη αξιολόγηση δεν πρέπει να διαρκέσει πάρα πολύ»

483

Τη «σκληρή δουλεία» της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες χαιρέτησε μιλώντας σε συνέδριο του «Economist» που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε πως το κλείσιμο της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα κάνει πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δεν πρέπει να καθυστερήσει τόσο πολύ όσο της πρώτης. «Χρειάστηκε πολύ περισσότερο από ό,τι περιμέναμε για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, εννέα μήνες αντί για τρεις», σημείωσε ο επικεφαλής του ESM, για να προσθέσει ότι «η δεύτερη αξιολόγηση δεν πρέπει να διαρκέσει πάρα πολύ».

Στεκόμενος στο συνταξιοδοτικό την πρόοδο και στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο εργασιακό δίκαιο, ενώ αναφερόμενος στης ιδιωτικοποιήσεις φέρνοντας ως παραδείγματα το λιμάνι του Πειραιά και τα περιφερειακά αεροδρόμια, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο».

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο επικεφαλής του ESM επισήμανε πως αν η Ελλάδα συνεχίσει της μεταρρυθμίσεις, «η Ευρωζώνη θα βοηθήσει τη χώρα με περισσότερα μέτρα για το χρέος»,.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια