Κ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να επιδιώξουμε την παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας»

631

«Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο εάν οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να επενδύσουν, αναλαμβάνοντας το επιχειρησιακό ρίσκο που απαιτεί το κέρδος», τόνισε μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία, το οποίο θα ευνοεί τις επενδύσεις.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ιδιωτική πρωτοβουλία κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ν.Δ., εξηγώντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν μπορούν να βάλουν τη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Αρέσκεται να μιλάει για την επιστροφή στην ανάπτυξη με όρους και κρατικίστικες προσεγγίσεις του προηγούμενου αιώνα», ανέφερε επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερβολική φορολογία, η οποία όπως είπε, φέρνει ύφεση, μείωση της κατανάλωσης και αυξημένη φοροδιαφυγή, ενώ έκανε λόγο και για ανάγκη «βιομηχανικής αναγέννησης» της Ελλάδας. «Η Ελλάδα μπορεί να μεταβεί από το σημερινό μοντέλο διανομής φτώχειας στο αυριανό μοντέλο παραγωγής πλούτου», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στης ζημίες», υπογράμμισε την ανάγκη όλες οι κοινωνικές ομάδες να έχουν μερίδιο στα κέρδη της ανάπτυξης. Μάλιστα, σημείωσε πως από τις επιχειρήσεις δεν περιμένει μόνο να επενδύσουν στον τόπο τους, αλλά θα πρέπει να επιδείξουν και μεγάλη κοινωνική ευθύνη.

Η απόλυτη προτεραιότητα μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι νέες δουλειές, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια