Κ. Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα»

680

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης στον ΣΚΑΪ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και επανέλαβε ότι το κόστος παραμονής της είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως χρέος των κομμάτων εξουσίας είναι να εκτονώνουν την οργή, κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται σήμερα.

Αναφορικά για τη συγκέντρωση του “Παραιτηθείτε” χρέωσε στην Κυβέρνηση αυταρχισμό, ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ βαθιά αντιδημοκρατικές. «Η Ν.Δ. δεν ήθελε να καπελώσει τη συγκέντρωση. Εμείς δεν δώσαμε εντολή να πάει κανείς, ούτε και το απαγορεύσαμε», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για άτομα «που έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους».

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος ως Πρωθυπουργός  θα διαπραγματευόταν καλύτερα με τους θεσμούς απάντησε πως το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι η αξιοπιστία και η δυνατότητα του να προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια εσόδων από τη φορολόγηση της δεύτερης κατοικίας και του τζόγου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για τον εκλογικό νόμο, δήλωσε ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο επί Κουτσόγιωργα. Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο τις κέρδισε. Η εκλογική αριθμητική μου δείχνει ότι δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος» ωστόσο είπε ότι ζητεί μεν εκλογές αλλά τόνισε ότι  «δεν θα αρχίσουμε τις συνταγματικές ακροβασίες για να πέσει η κυβέρνηση».

Τέλος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου αλλά κατά των ομαδικών απολύσεων , σημειώνοντας πως : «δεν υπάρχει πρόβλημα ομαδικών απολύσεων στην αγορά αλλά υπάρχει φτώχεια».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια