Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε η μόνη λύση για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών

548

Σφοδρή επίθεση για μια ακόμα φορά εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρίακος Μητσοτάκης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι μέρα με τη μέρα το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι το κόμμα του ασκεί σκληρή αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση, αποκρούοντας τον ανέξοδο λαϊκισμό και πρόσθεσε: «Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά … Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, έκανε λόγο για διπλό πρόσωπο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της «περήφανης» διαπραγμάτευσης του κ. Βαρουφάκη και της αέναης διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου», ανέφερε και κατήγγειλε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση, ενώ συμπλήρωσε ότι «ποτέ μια κυβέρνηση δεν έχασε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης. «Έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς για να παραμείνουν στην εξουσία» σχολίασε και κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος του να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ακυρώσουν τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης. «Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές … δεν έχουν κανέναν φραγμό … κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες δεν επιθυμούν μια κατάσταση ακυβερνησίας, αλλά αντίθετα θέλουν μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση, όμως -όπως είπε- με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο κ. Τσίπρας βάζει βόμβα στα θεμέλια αυτής της προοπτικής.

Πάντως, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο νέος εκλογικός νόμος δεν θα περάσει ενισχυμένος και διεμήνυσε πως θα ακυρωθεί από αντίστοιχη πλειοψηφία της επόμενης Βουλής.

Τέλος, όσον αφορά το διαγωνισμό για την παροχή των τηλεοπτικών αδειών, καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης και χαρακτήρισε τη διαδικασία αδειοδότησης «παρωδία», επισημαίνοντας ότι είναι στον αέρα καθώς υπάρχουν, -όπως είπε-θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια