Κ. Μητσοτάκης: Αυταρχισμός της κυβέρνησης και νομοθετική παρακμή με την ανοχή Ν. Βούτση

268

Πολιτική παρακμή χρέωσε στη συμπολίτευση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, σημειώνοντας πως ενεργεί «χωρίς αναστολές με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες», εν μέσω θέρους.

«Η πολιτική παρακμή της συμπολίτευσης και η σταθερή ροπή της κυβέρνησης στον αυταρχισμό εκδηλώνονται ξεκάθαρα στον τρόπο με τον οποίο νομοθετείτε», υπογράμμισε.

Εξάλλου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον Νίκο Βούτση, σημειώνοντας ότι «η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ανοχή του προέδρου της Βουλής που είναι πια συνένοχος στον ευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής για να στρέψει και πάλι τα πυρά του στον κ. Βούτση.

«Το προαύλιο της βουλής δεν μπορεί να μετατρέπεται σε χώρο κάθε είδους διαμαρτυρίας και όταν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της να εγκαλείται από τον πρόεδρο της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε αν θα έδειχνε την ίδια κατανόηση και ανοχή αν στο προαύλιο της Βουλής ήταν άλλη ομάδα ανθρώπων.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η Ν.Δ. θα το καταργήσει το ν/σ για τα ΑΕΙ και θα αποτελεί απλώς μια απόδειξη του «πώς μια κυβέρνηση χωρίς γνώση, χωρίς μέθοδο, χωρίς σχέδιο και φραγμούς επιχείρησε στα μέσα του καλοκαιριού του 2017 να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας»

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια