Κύπρος: Το μνημόνιο έφυγε …το χρέος εκτοξεύθηκε

524

Μπορεί η έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο να έλαβε πανυγηρικό χαρακτήρα , ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής τράπεζας της χώρας το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται στο 358,1% του ΑΕΠ. Το χρέος των νοικοκυριών διαμορφώνεται στο 127,7% του ΑΕΠ και των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων στο 230,4% του ΑΕΠ.

Τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, στο 249,9% του ΑΕΠ, έναντι 258,7% τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Στην έκθεση της Κεντρικής Κυπριακής Τράπεζας σημειώνεται ότι παραμένη δυσχερής η δυνατότητα των νοικοκυριών και των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους , με αποτέλεσμα να δέχεται πιέσεις ο χρηματοπιστωτικός τομέας κυρίως στα στεγαστικά δάνεια , στα οποία οι τράπεζες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια