Κόντρα ΓΣΕΕ-ΣΕΒ με αιχμή τα εργασιακά

636

Απαντήσεις «εδώ και τώρα» ζητεί η ΓΣΕΕ από τον ΣΕΒ αναφορικά με τις θέσεις του για τα εργασιακά, καθώς, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία ,  εκείνες που διατυπώθηκαν στο χθεσινό οικονομικό του δελτίου «βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων συνυπέγραψαν στην πρόσφατη συμφωνία» των κοινωνικών εταίρων.

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι ο ΣΕΒ πρέπει να διευκρινίσει και να δώσει απαντήσεις εδώ και τώρα, για το ποιες από όλες τελικά είναι οι θέσεις του.

«Αυτές που υπέγραψε στις 3/2/2012 στην κοινή μας επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στη Γενεύη το 2014 και στο Ζάππειο το 2015 υπό το  ILO, στο υπουργείο Εργασίας πριν από λίγες μέρες ή αυτές που κοινοποιεί τώρα προς τα μέλη του και όχι μόνον;», διερωτάται

Για τη Συνομοσπονδία «η υπογραφή μιας εθνικής διμερούς συμφωνίας, οφείλει να  έχει  το τεκμήριο της σοβαρότητας στην προώθηση των ζητημάτων που κατ΄ελάχιστον έχουν  συμφωνηθεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις (μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μη επαναφορά λοκ-άουτ, επαναφορά διαδικασίας, περιεχομένου και καθολικότητας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, επεκτασιμότητα  κλαδικών ΣΣΕ)».

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι όλοι  οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί ως προς τις θέσεις, τις αποφάσεις και τις πράξεις τους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια