Κόκκινη κάρτα από SSM και Φραγκιαδάκη στους προνομιούχους!

405

 

  • Έφυγαν με (πλουσιοπάροχες) εθελούσιες και επέστρεψαν με (παχυλούς) μισθούς ως σύμβουλοι!
  • Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις του αρχισυνδικαλιστή-τοποτηρητή και των λοιπών επαναπροσληφθέντων!

 

Απίστευτα περιστατικά στις τράπεζες, και δη στην Εθνική. Μαθαίνουμε ότι στελέχη και εργαζόμενοι που έφυγαν με εθελούσιες εξόδους (και παχυλές αποζημιώσεις) έχουν επιστρέψει στην τράπεζα, έχουν επαναπροσληφθεί αλλά με άλλη ιδιότητα, αυτή του συμβούλου. Εννοείται πως και αυτές οι θέσεις αμείβονται ετησίως όσο… 17 εργαζόμενοι με βασικό μισθό! Μιλάμε, δηλαδή, τεράστια ποσά που υπερβαίνουν τις 120 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο!

Παρέμβαση του ΤΧΣ, αποπομπή και δύο επιλογές

Το θέμα έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά από αίτημα του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, SSM. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ έχει διαμηνύσει ότι οι νυν σύμβουλοι και –ταυτοχρόνως– πρώην στελέχη που έφυγαν με εθελούσιες έχουν δύο επιλογές:

– Η πρώτη είναι να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν ως αποζημίωση από τις εθελούσιες εξόδους.

– Η δεύτερη να επιστρέψουν τους μισθούς που έχουν λάβει ως σύμβουλοι της τράπεζας, ώστε να χαρακτηριστούν άμισθοι σύμβουλοι…

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το βέβαιο είναι ότι έχει ήδη ζητηθεί από τη διοίκηση της Εθνικής να αποπεμφθούν.

Ο ρόλος του αρχισυνδικαλιστή

Μεταξύ των προσώπων που έκαναν χρήση της περίφημης εθελουσίας και στη συνέχεια, αφού έφυγε από την Εθνική, ξαναγύρισε με παχυλή αμοιβή και ρόλο… τοποτηρητή, είναι και γνωστός αρχισυνδικαλιστής!

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος έλεγε στους πάντες πως ήταν αυτός που τοποθέτησε τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, Λ. Φραγκιαδάκη, σε αυτή τη θέση.

Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν, προ ολίγων μηνών το ανώτατο στέλεχος της τράπεζας ανακάλυψε ότι ο αρχισυνδικαλιστής δεν μιλά με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. Και επιπροσθέτως ο… αρχισυνδικαλιστής τού «έσκαβε τον λάκκο», καθώς επιδίωκε την απομάκρυνσή του και την αντικατάσταση με άλλο πρόσωπο δικής του επιρροής! Και λέγονται πολλά στην Εθνική για τις άριστες σχέσεις που διατηρούσε ο εν λόγω με πρώην διοικήσεις της Εθνικής και με συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία ήταν πάντα σε ανοιχτή γραμμή, τους στήριζε και τον στήριζαν!

Για την Ιστορία, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Λ. Φραγκιαδάκης, του έχει ζητήσει την παραίτησή του…

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια