Κυρ. Μητσοτάκης: «Ζητάμε εξεταστική για την συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη του Noor-1» [Video]

406

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Επίσης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αίτημα για διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1 και τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Εκτιμούσα ότι θα υπάρξει τελικά κλείσιμο της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλά με τι κόστος. Η καθυστέρηση έχει κόστος. .«Η οριστικοποίηση της εκταμίευσης της δόσης απαιτεί υλοποίηση και άλλων προαπαιτούμενων. Έπρεπε να κλείσουμε την αξιολόγηση από τον Φεβρουάριο του 2016. Τι κερδίσαμε σε αυτό το 16μηνο. Με τι κόστος κλείνει η αξιολόγηση; Ύφεση πέρσι, αναιμική ανάπτυξη φέτος, λουκέτα. Για το χρέος δεν κερδίσαμε τίποτα. Το τίμημα για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου» είπε και συνέχισε: Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε

Περικοπή του αφορολόγητου μείωση των εισοδημάτων περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά.

Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση.

«Ακούω τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού με καχυποψία. Μας έλεγε πως δεν θα δεχθεί ούτε ευρώ νέα μέτρα και τελικά πήρε 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένας από τους λόγους που διαμορφώνεται ένα κάπως πιο θετικό κλίμα στην οικονομία είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις και δεν θα έχει δυσκολία να πει πως πρέπει να γίνουν μια σειρά από αλλαγές. Σε αντίθεση με το 2014, υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση που λέει ότι όποιος επενδύσει στην Ελλάδα, δεν θα χάσει τα λεφτά του».

«Ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις αλλαγές που θα φέρει. Εγώ πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις. Πιστεύω στη δύναμη της επιχειρηματικότητας. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο για περισσότερο συμμάζεμα του κράτους» τόνισε και δεσμεύτηκε πως η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση «θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος και θα το ενισχύσει: Ιδιωτικοποιήσεις, ανοίγματα επαγγελμάτων κλπ. Στήριξη της επιχειρηματικότητας, μείωση φορολογικών συντελεστών».

Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων.«Δεν θέλουμε να γεμίσουμε το κράτος ακόμη μια στρατιά συμβασιούχων. Εμείς θα εξετάσουμε πάρα πολύ σοβαρά εάν το δημόσιο χρειάζεται άλλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Για εμένα το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Φερ ειπείν στον τομέα της καθαριότητας. Αυτές είναι συνταγές που δουλεύουν σε πολλές οικονομίες» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν θα προχωρήσει σε καταργήσεις φορέων, αλλά σε εξορθολογισμό δαπανών, δίνοντας ως παράδειγμα τις αστικές συγκοινωνίες.

Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η χώρα θα αποκτήσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ανέφερε.

O κύριος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη Δημοκρατία. Υπογράμμισε ότι δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τον επιχειρηματία Ευ. Μαρινάκη και πρόσθεσε:

Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις δυνατότητες της χώρας, ανέφερε.

Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για οποιοδήποτε λόγο.

Η Ν.Δ. θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση. Όλα στο φως, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που διαστηροποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 1974 και μετά όλες έχουν αναφορές στην άκρα – άκρα αριστερά. Το να λέμε την αλήθεια είναι δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων.

Δεν μιλάω για την πολιτική βία που προέρχεται από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών οι οποίοι τα λυμαίνονται. Η Ν.Δ. θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου. Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το Video

Ζωντανά τώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, 4 July 2017

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια