Κυριακού, Κοντομηνάς και Σαββίδης είδαν Τσίπρα

338

Συναντήσεις με τους τρεις επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια σύμφωνα με το νέο νόμο Παππά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, φρόντισε να βρεθεί με τον Δημήτρη Κοντομηνά, τον Θοδωρή Κυριακού και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο λόγος προφανής. Σιγά σιγά μπαίνει στην τελική ευθεία το θέμα του νέου διαγωνισμού και θα πρέπει να εξακριβωθούν ποιες είναι οι προθέσεις τους. Όπως φαίνεται, όμως, οι τρεις προαναφερθέντες, που είναι ιδιοκτήτες του Αlpha, του Αnt1 και του «Ε» αντίστοιχα, έχουν δεχτεί τους όρους του νέου διαγωνισμού.

Το τονίζουμε αυτό, διότι αντίθετη πορεία κατά του νομοσχεδίου έχουν πάρει ο Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου και το Star του Γιάννη Βαρδινογιάννη που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για το νέο νόμο. Το είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο της «axianews» και θα το επαναλάβουμε και τώρα: οι Αλαφούζος – Βαρδινογιάννης αποφάσισαν να προσφύγουν κατά του νέου διαγωνισμού διότι έχουν πάρει τις βεβαιώσεις από τα νομικά τους επιτελεία ότι ο και ο νέος νόμος θα εκπέσει στα ανώτατα δικαστήρια.

Επίσης, λέγεται έντονα ότι αυτή είναι και μια τακτική για να κερδίσουν χρόνο, καθώς το τοπίο ακόμα είναι πολύ θολό. Είχαμε συνάμα υπογραμμίσει σε παλαιότερο φύλλο ότι Κυριακού και Κοντομηνάς αναγκάστηκαν να μη βγουν μπροστά κατά του νέου νόμου, αλλά «κρύφτηκαν» πίσω από την ομπρέλα της ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία προσέφυγε και εκείνη στο ΣτΕ. Αυτό, βέβαια, δεν παίζει κανέναν ρόλο στην πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια, κάτι που θα κάνουν ενδεχομένως και όσοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια