Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατά συρροή ψεύτης ο Πρωθυπουργός

822

Την παραίτηση και υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου «γιατί παραβίασε ο ίδιος τις «κόκκινες» γραμμές που ο ίδιος έθεσε για το αφορολόγητο, ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή και προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό («δεν είστε αριστερός, οπορτουνιστής είστε για να καθίσετε για πάντα στην καρέκλα») στην ομιλία του την οποία δεν παρακολούθησαν οι τέως πρόεδροι της ΝΔ Κ. Καραμανλής, Α. Σαμαράς (σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι άρρωστος) και Β. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίσθηκε πολύ επιφυλακτικός για την πορεία της αξιολόγησης. «Και να κλείσει η αξιολόγηση η οικονομία δεν θα ανακάμψει, γιατί η αξιολόγηση κλείνει με τον λάθος τρόπο. Και αυτό είναι δική σας ευθύνη. Σας είπε ότι τα μνημόνια τα φέρνετε δυο – δυο», εκτίμησε και πρόσθεσε ότι «ο ωραίος λογαριασμός της κυβέρνησης Τσίπρα, το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο, θα ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ».

«Σας είχα πει ότι σύντομα θα είστε ο νέος πρωθυπουργός. Σήμερα προσθέτω ότι σύντομα θα είναι και ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός, θα έχετε ταυτιστεί με τον κυνισμό, τα ψέματα και την εξαπάτηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας κ. Τσίπρα».

«Προχθές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας είπε «σ’ αυτή την χώρα είναι ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας». Δεν την μιλήσατε ποτέ, δεν την ξέρετε και δεν την αντέχετε. Δεν την μιλήσατε όταν θα καταργούσατε τα μνημόνια, υποσχόσαστε 13η σύνταξη, εξαπατούσατε τους νέους ανθρώπους», είπε και πρόσθεσε «κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως την φράση του Μαρκ Τουαίην «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές». «Δεν σας γνώριζε αλλιώς θα έλεγε «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας»», σχολίασε κάνοντας λόγο για «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας» του πρωθυπουργού. «Μπορεί να φέρει στη Βουλή οτιδήποτε. Δεν έχει κανένα δισταγμό, κανένα φραγμό, αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι «το τελευταίο καταφύγιο της Δημοκρατίας δεν είναι η Βουλή, δεν είναι οι νόμοι. Είναι η ντροπή».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του, τις παρεμβάσεις που έκανε η ΝΔ στο ασφαλιστικό σύστημα την δεκαετία του 1990, ενώ τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται σήμερα οφείλονται αποκλειστικά στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια