Κυπριακό: Τελευταίες συναντήσεις Άιντε – Ακιντζί – Αναστασιάδη

322
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται, με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, σε συνομιλίες για το Κυπριακό.

Τις τελευταίες του συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του για να κατέβει υποψήφιος τον Σεπτέμβριο στις βουλευτικές εκλογές της Νορβηγίας. 

Ο Άιντε θα δώσει απόψε στο ξενοδοχείο «Λήδρα Πάλας» στη «νεκρή ζώνη» -έδρα αποσπάσματος της Ειρηνευτικής Δύναμης- αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Στη δεξίωση αναμένεται να συναντηθούν για πρώτη φορά, μετά τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, οι Αναστασιάδης και Ακιντζί. Παρά την αποχώρηση, υπό την καθοδήγησή του θα συνταχθεί η έκθεση για τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, η οποία θα δοθεί στην δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο.

Σε γραπτή του δήλωση, στις 26 Ιουλίου, ο απερχόμενος ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ ανέφερε πως κατά τις επαφές του με τους ηγέτες στην Κύπρο (στις 24 Ιουλίου) «άκουσε τους προβληματισμούς τους για το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια