Κυβέρνηση: Κατέθεσε τροπολογία για ΕΣΡ και αριθμό καναλιών

500

Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση αναστέλλει δύο επίμαχα ζητήματα του νόμου Παππά: Τον αριθμό των αδειών και την διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αρμοδιότητες τις οποίες περνά στο ΕΣΡ.

Με την τροπολογία καταργείται ουσιαστικά το άρθρο 2Α του ν. Παππά μετά την απόφαση του ΣτΕ που τον έκρινε αντισυνταγματικό.

Η τροπολογία κατατέθηκε την ώρα που ξεκινούσε η διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με θέμα την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η ψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Με την διάταξη αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 μέχρι την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο.

Το άρθρο 2Α που αναστέλλεται προβλέπει τα εξής:

1. Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου ορίζεται σε τέσσερις (4) για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών της προηγούμενης παραγράφου διενεργείται από τον Υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος εκδίδει τη σχετική προκήρυξη, χορηγεί τις άδειες και προβαίνει σε όλες τις επιμέρους ενέργειες που προβλέπονται από τα άρθρα 3 έως και 15 του παρόντος.

Με απόφαση του ίδιου Υπουργού ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής των ως άνω διατάξεων και δύνανται να μεταβιβαστούν επιμέρoυς αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

3. Η τιμή εκκίνησης για την ανωτέρω κατηγορία δημοπρατούμενων αδειών καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια