Κυβέρνηση: Η κοινωνία εξακολουθεί να στηρίζει τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση – Ηττήθηκε η τακτική της ΝΔ

543

Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση επιβεβαιώνει, η δημοσκόπησης της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.

Μάλιστα, οι κυβερνητικέ πηγές στέκονται ιδιαίτερα στο ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, καθώς όπως αναφέρουν, το γεγονός αυτό αποτελεί ήττα για την τακτική της Ν.Δ. και το κίνημα «Παραιτηθείτε».

Συνολικά, αναλύοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι:

  • Παρά την πίεση της πρώτης αξιολόγησης και της ψήφισης των μέτρων, η κυβέρνηση δείχνει όχι μόνο να διατηρεί την συσπείρωσή της, αλλά και να την αυξάνει. «Αυτοί που προέβλεπαν, ή απλώς ήλπιζαν σε δημοσκοπική κατάρρευση των κυβερνητικών κομμάτων, και προσπάθησαν μάλιστα να διαμορφώσουν τεχνητά τέτοια εικόνα, έχουν πέσει έξω», αναφέρουν.
  • Ταυτόχρονα, η προσπάθεια, να καταγραφεί νέα δυναμική υπέρ της Ν.Δ., μετά την εκλογή νέου προέδρου, καθώς και να καλλιεργηθεί κλίμα πολιτικής υπεροχής του Κ. Μητσοτάκη, δείχνει να εξαντλείται.
  • Μεγάλη είναι η πλειοψηφία που τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και ζητά να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση για να ασκήσει την πολιτική της. «Είναι προφανές ότι η προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με καμπάνιες τύπου ‘φύγετε’, ‘παραιτηθείτε’ κλπ, έχει αποτύχει ολοκληρωτικά από πολιτικής άποψης και κινούνται στα όρια της γραφικότητας», σχολιάζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
  • Επισημαίνεται επίσης το μεγάλο ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της ανάγκης για συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και υπέρ ενός αναλογικότερου εκλογικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι στην ερώτηση «αν σήμερα είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το Ποτάμι με 2% και 1,2% η Λαϊκή Ενότητα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της έναντι 35,5% που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Τέλος, το 62,5% κρίνει θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε αντίθεση με το 35,5% των ερωτηθέντων.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια