Κριτική στην Κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι στις απολύσεις στο δημόσιο

395

Κριτική σε ήπιους τόνους άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εκτιμώντας ότι τον Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση θα βρεθεί σε νέο τραγικό αδιέξοδο.

«Με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση και με αυτούς τους υπουργούς δεν θα έλθει η ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «η φορολογία οδηγεί ανθρώπους στην παραοικονομία, επενδύσεις δεν έρχονται, κλείνουν επιχειρήσεις, έχουμε αποεπένδυση». Υποστήριξε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν ταξικό πρόσημο και επισήμανε ότι η «η Ν.Δ. δεν θα γίνει ταξικό κόμμα». «Εγώ προτάσσω έναν πολιτικό λόγο ενότητας, αποκρούω τον ταξικό διαχωρισμό, η Ν.Δ. δεν εκφράζει τους έχοντες και τους κατέχοντες. Η Ν.Δ. βρίσκει ερείσματα στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας. Η αύξηση των έμμεσων φόρων επιβαρύνει εκείνους που δεν έχουν, ενώ η αύξηση των φορολογικών συντελεστών οδηγεί πολλούς σε απόγνωση και στην φοροδιαφυγή» υπογράμμισε.

«Η χώρα και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν καμία άλλη μείωση μισθού, γι’ αυτό δεν μπαίνει θέμα 13ου και 14ου μισθού» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου. Πάντως κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τα έδωσε όλα για να μείνει στην εξουσία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε αντίθετος με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εξηγώντας ότι το πρόβλημα στο δημόσιο είναι η ανορθολογική κατανομή του προσωπικού. Όπως είπε σε πολλούς οργανισμούς υπάρχει πλεονάζον δυναμικό, ενώ σε άλλους υπάρχουν ελλείψεις. Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι, επί των ημερών του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολύθηκαν μόνο οι κάτοχοι πλαστών πτυχίων και εισήγαγε την έννοια της αξιολόγησης.

Στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε κατά της άμεσης εκλογής από τον λαό, αν και σημείωσε ότι θα μπορούσε να αποκτήσει περισσότερες ρυθμιστικές αρμοδιότητες. Τάχθηκε, επίσης, κατά του απόλυτου ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια