Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ – Μοσκοβισί στην Ουάσιγκτον

593

Συνάντηση θα έχουν σήμερα στην Ουάσιγκτον ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομιών Πιέρ Μοσκοβισί και την Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με θέμα την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, στο περιθώριο ετήσιου Συνεδρίου του ΔΝΤ στις ΗΠΑ.

Στην συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η εκπρόσωπος Τύπου του Πίερ Μοσκοβισί Άννικα Μπρέιντχαρτ, δήλωσε πως έχει γίνει «αξιοσημείωτη πρόοδος» στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων και οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και των άλλων θεσμών αυτή τη στιγμή εξετάζουν τη συμβατότητα των προαπαιτουμένων.

Η εκπρόσωπος Τύπου συνέχισε λέγοντας πως την ίδια στιγμή με τις συναντήσεις στην Ουάσιγκτον οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, όμως η εκταμίευση (ή όχι) βασίζεται στη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

Ο ESM θα αποφασίσει για την συμβατότητα των προαπαιτουμένων και στη συνέχεια θα δώσει το «πράσινο φως» στο Eurogroup για να αποφασίσει στην εκταμίευση της επόμενης υποδόσης ύψους 2.8 δις. ευρώ. Ολοκληρώνοντας η Άννικα Μπρέιντχαρτ υπενθύμισε ότι 1.7 δις ευρώ θα δοθούν για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών το Κράτους και 1,1 δις για την κάλυψη των προαπαιτουμένων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια