Κρήτη: Επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 700 ευρώ σε ποδηλάτη

392

Πρόστιμο 700 ευρώ επιβλήθηκε σε ένα ποδηλάτη.

 Συγκεκριμένα ο Χανιώτης ποδηλάτης «πιάστηκε» να παραβιάζει με το ποδήλατό του το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη που είναι στην διασταύρωση των οδών Κυδωνίας και Σφακιανάκη. Ο αστυνομικός που ήταν εκεί, τυπικότατος στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σταματά τον ποδηλάτη και αναλαμβάνει…

Η αιτιολογία του προστίμου ήταν η παραβίαση του κόκκινου και μάλιστα το πρόστιμο είναι το ίδιο είτε οδηγείς φορτηγό, είτε ποδήλατο, εκτός και αν ο ποδηλάτης κατεβεί από την σέλα και περάσει περπατώντας, οπότε μπορεί να θεωρηθεί πεζός.

Παρόλο που γενικά ισχύει πως οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια στους ποδηλάτες, καθώς οι επιπτώσεις από την παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη από ένα ποδήλατο δεν είναι ισοβαρείς με μία μηχανή, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εν λόγω αστυνομικός άσκησε τα καθήκοντα του εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα στον ποδηλάτη.

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια