Κουμάντο στη ΔΕΗ κάνει η ΓΕΝΟΠ

550
ÌÝëç ôçò ÃÅÍÏÐ - ÄÅÇ ðñáãìáôïðïéïýí êáôÜëçøç óôï êÝíôñï Ýêäïóçò åíôïëþí äéáêïðÞò ñåýìáôïò óôçí Ëåùöüñï Ìåóïãåßùí, ôç ÄåõôÝñá 21 Íïåìâñßïõ 2011. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

Στην Ελλάδα κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και συνεχίζουν τις πρακτικές του παρελθόντος που στην ουσία μας έφεραν μέχρι εδώ. Τρανό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να δίνουν το δικό τους σόου.

Τι κι αν ο χώρος της ενέργειας αλλάζει, μπαίνουν νέοι παίκτες και επενδυτές, ορισμένοι φαίνεται ότι δεν θέλουν να χάσουν τα οφίτσια και τα παχυλά προνόμια που απολαμβάνουν χρόνια ολόκληρα. Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ θέλησαν να κάνουν τη δική τους φιέστα βλέποντας μπροστά τους την ιδιωτικοποίηση ενός κομματιού του ΑΔΜΗΕ, αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Η Γ.Σ. καλείται να αποφασίσει την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και την έναρξη της διαδικασίας πώλησης ποσοστού έως 24%.

Η ψευτομαγκιά όμως αυτή την ώρα κρύβει κινδύνους. Αν υπάρξουν καθυστερήσεις, η ΔΕΗ κινδυνεύει ακόμα και με πλήρη αποκρατικοποίηση, χάνοντας οριστικά την ιδιότητα του δημόσιου οργανισμού. Με άλλα λόγια, αν δεν προχωρήσει το σχέδιο της πώλησης του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή που προωθείται, προβλέπεται να πωληθεί το 100% της ανεξάρτητης αρχής στην περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής έως τον Οκτώβριο του 2016.

Ο Σκουρλέτης, ο ΑΔΜΗΕ και η αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Οργανισμού

Εκτός των παραπάνω όμως, η κόντρα ΔΕΗ-ΓΕΝΟΠ έφερε στην επιφάνεια μια ακόμα διάσταση: η κόντρα με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και προσωπικά του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

Ο αρμόδιος υπουργός διαφωνεί με την πρωτοβουλία της διοίκησης της ΔΕΗ να προωθήσει τη μεταβίβαση πακέτου 400.000 πελατών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δηλαδή, ο κ. Σκουρλέτης διαφωνεί με το σχέδιο που απελευθερώνει την αγορά ενέργειας και ταυτόχρονα βγάζει έναν σημαντικό «βραχνά» πάνω από τη ΔΕΗ που λέγεται ληξιπρόθεσμα χρέη. Παράλληλα, ζήτησε από τη διοίκηση να αποκτήσει εξωστρέφεια, με στροφή στις ΑΠΕ, στην ηλεκτροκίνηση και στο φυσικό αέριο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια