Κομισιόν: Η Τουρκία δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για βίζες

1001

Λιγότερες από τις μισές προϋποθέσεις για την κατάργηση βίζας που είχε αναθέσει η Ευρωπαϊκή ένωση στην Τουρκία, εκπληρώθηκαν 10 μόλις μέρες πριν λήξει η προθεσμία.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα, έχει καλύψει τις 35 από τις 72 προϋποθέσεις.

Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο  Reuters, η Marta Cygan, διευθύντρια της Κομισιόν για ζητήματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πλήρως ή μερικώς τις μισές μόνο προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί από την ΕΕ.

Παραδέχθηκε, ωστόσο ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθέτησης. Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν για τη γειτονική χώρα αφού η προθεσμία για την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων λήγει στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου η Κομισιόν θα πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για το εάν η Τουρκία πρόλαβε να καλύψει τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Η κατάργηση της βίζας για την Τουρκία, ένα έθνος 79 εκατομμυρίων, αμφισβητείται από πολλά από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, παρόλο που οι Τούρκοι δεν θα επιτρέπεται να εργαστούν αλλά ούτε και να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες στην Ευρώπη.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια