Κομισιόν για Apple: Δεν ήταν πολιτική η απόφαση

368

Η απόφαση για την Apple δεν ήταν πολιτική και στηρίχθηκε στα δεδομένα της ίδιας της εταιρείας, υποστήριξε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε., Μαργκρέτε Βεστάγκερ, απαντώντας στους ισχυρισμούς του επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Τιμ Κουκ.

Η Επίτροπος τόνισε παράλληλα, ότι τον Σεπτέμβριο, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συζητήσουν ενδελεχώς για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σε σημερινή του συνέντευξη στην «Irish Independent», ο Κουκ εκτίμησε ότι «πίσω από την υπόθεση κρύβεται μία αντι-αμερικανική τάση» και πρόσθεσε ότι η απόφαση της Κομισιόν στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης.

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα λάθος, ούτε εμείς, ούτε η ιρλανδική κυβέρνηση» συνέχισε και διαβεβαίωσε ότι η Apple κατέβαλε το 2014, φόρο 400 εκατ. δολαρίων στην Ιρλανδία, με συντελεστή φορολογίας 12,5%.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Κομισιόν ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία φορολογήθηκε το συγκεκριμένο έτος, με συντελεστή μόλις 0,005%.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια