Κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Μέρκελ στο Βερολίνο

370

«Oι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες και στις δύσκολες στιγμές διαμορφώνονται σταθερές σχέσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Απαιτείται δίκαιη ανάπτυξη και γενναίες αποφάσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα από τμήμα της κρίσης, έχει γίνει κομμάτι της λύσης του προβλήματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «υπάρχει θεαματική υπεραπόδοση εσόδων και επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από πολλά χρόνια.»

Η ανάπτυξη, είπε ο κ Τσίπρας, πρέπει να επουλώνει τις πληγές της κρίσης και να ανακουφίσει όλους εκείνους που έκαναν τεράστιες θυσίες τα προηγούμενα χρόνια, στο όνομα της Ευρώπης. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους, για να μην ξαναγυρίσει η Ελλάδα στην κρίση, ανέφερε.

«Η θέση μας είναι σαφής για το κυπριακό. Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικό στρατό. Μια ανεξάρτητη ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία,» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μέρκελ: Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό  

Η Γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο δράσης των υπουργείων Εσωτερικών, ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης αλλά και το προσφυγικό που είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ελλάδα, καθώς αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τη χώρα η οποία δέχτηκε μεγάλα κύματα προσφύγων από την Τουρκία.

«Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό» σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Για τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς η καγκελάριος σημείωσε: «Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις γιατί οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους θεσμούς και το Eurogroup. Θα ακούσουμε τι σκέφτεται ο Έλληνας πρωθυπουργός.»

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια