Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Β.Κορέας: Επίδειξη ισχύος από Ιαπωνίας και ΗΠΑ [Video]

439

Το ναυτικό της Ιαπωνίας προγραμματίζει μία κοινή επίδειξη ναυτικής ισχύος με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και τη νηοπομπή αμερικανικών πλοίων συνοδείας που κατευθύνεται για να λάβει θέσεις στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα με το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης να είναι κοντύτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά, από το 2006, χρονιά, που η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη πυρηνική δοκιμή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας.

Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αναστείλει την υλοποίηση των σχεδίων που έχει αναφορικά με τις πυρηνικές και τις πυραυλικές της δραστηριότητες προκειμένου να “διαφυλάξει την ασφάλειά της” σύμφωνα με κεντρικό σχόλιο της εφημερίδας “The Global Times” που έχει ευρεία απήχηση στην Κίνα και εκδίδεται από το Λαϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα, χωρίς ωστόσο να εκφράζει την επίσημη κυβερνητική γραμμή του Πεκίνου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια