ΚΚΕ: Η άσχημη κατάσταση του Πυροσβεστικού σώματος ενέχει κίνδυνο για τους πυροσβέστες

290

«Καμπανάκι» για την «άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα» λόγω της «υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης» κρούει το ΚΚΕ, με αφορμή τον τραυματισμό πυροσβεστών στο Ζευγολατιό.

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε σχετική ανακοίνωσή του «ο τραυματισμός των τεσσάρων πυροσβεστών στο Ζευγολατιό Κορινθίας, αλλά και οι δεκάδες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνουν με το χειρότερο τρόπο την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα και η οποία γίνεται επικίνδυνη για τους  ίδιους  τους πυροσβέστες».

«Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, η ελλιπής συντήρηση και διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα και βάζουν εμπόδια στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής» σημειώνει το κόμμα.

Τονίζει τέλος ότι την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, την οποία και καλεί «να δώσει τώρα λύση με αύξηση των κονδυλίων για το Πυροσβεστικό Σώμα και τη Δασική Υπηρεσία, μονιμοποίηση κάθε μορφής συμβασιούχων πυροσβεστών και ταυτόχρονα προσλήψεις προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια