Κεφτεδάκια φούρνου με γλυκοπικάντικη σάλτσα μουστάρδας

148

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

    • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon
    • 4 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    • 150γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό, στυμμένη κι αλεσμένη στο μπλέντερ
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Τα ρίχνετε μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, το ψωμί και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και λαδώνετε ένα ταψάκι. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε 25 μπαλάκια περίπου και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά μαζί με τη σάλτσα μουστάρδας και συνοδεύετε με μπρόκολο βρασμένο, χόρτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια