Κεντροαριστερά: 1.200 υπογραφές νέων, κάτω των 35 ετών, κατέθεσε η Γεννηματά

284

Ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι αρχηγοί της νέας κεντροαριστεράς ανοίγουν τα χαρτιά τους. Η κυρία Γεννηματά συνοδεύει την υποψηφιότητά της με περισσότερες από 1200 υπογραφές νέων, κάτω των 35 ετών, ενώ σύμφωνα με τους συνεργάτες της θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η σημερινή κίνηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι συμβολική και δεν έχει να κάνει με το τυπικό για να ανακηρυχθεί υποψήφια. Κινείται στο τρίπτυχο που έχει θέσει: ενότητα, ανανέωση, διεύρυνση.

Νωρίτερα, την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ λίγο πριν τις 11πμ μετέβη στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου αντιπροσωπεία της ΕΔΕΜ, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Απόστολος Πόντας, που θα είναι υποψήφιος, απουσιάζει στις ΗΠΑ.

Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει αποφασίσει και ο Γιώργος Παπανδρέου εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ, ενώ για μία ακόμη φορά φλερτάρει με την ιδέα ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης, σύμφωνα τουλάχιστον με ανθρώπους που συνομιλούν μαζί του.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία…

Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Αναμένονται οι απαντήσεις από τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ακολουθήσει η τελευταία προσπάθεια για να συμβιβαστούν οι θέσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Το στοίχημα για όλους θα είναι η συμμετοχή των πολιτών, καθώς εκτός της επικοινωνιακής διάστασης είναι προφανές πως όσο περισσότεροι συμμετάσχουν τόσο ισχυρότερος θα είναι ο νέος αρχηγός, ένα θέμα κρίσιμο μετά την απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ να μη διαλυθεί και της σχετικής εκκρεμότητας με το ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια