Καραμανλής: Με την απλή αναλογική το πολιτικό σύστημα θα οδηγηθεί σε ιταλοποίηση της Βουλής

460

Παρέμβαση, μέσω των όσων λέει στους συνομιλητές του, για τον εκλογικό νόμο και την εκλογή του ΠτΔ κάνει στη Real News ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο αναφέρει «Η χώρα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ σταθερές κυβερνήσεις. Με την απλή αναλογική το πολιτικό σύστημα θα οδηγηθεί σε περαιτέρω κερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και ιταλοποίηση της ελληνικής Βουλής.»

Σχετικά με το μπόνους των 50 εδρών αναφέρει στους συνεργάτες του ότι είναι υπέρ του μπόνους, αλλά θεωρεί πως είναι υπερβολικές οι 50 έδρες.
Σε ότι αφορά την δική του επιστροφή μέσω της αλλαγής του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής απαντά, «δεν έχω τίποτα στην άκρη του μυαλού μου. Αν ήθελα να κάνω ένα τέτοιο comeback , θα το έκανα το 2015, όταν μου είχε προταθεί.»
Σχετικά με την αλλαγή του τρόπου εκλογής ο ίδιος πιστεύει ότι δεν είναι ακόμη ώριμο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα ένα είδος προεδρικού συστήματος που θα εξασφάλιζε μια θεσμική σταθερότητα στο ενδεχόμενο ιταλοποίησης της πολιτικής σκηνής, ωστόσο, όπως λέει, η πεποίθησή του είναι ότι ο πρόεδρος Δημοκρατίας, ακόμη και από το λαό να μην εκλέγεται, θα πρέπει να αποκτήσει ενισχυμένες αρμοδιότητες και η εκλογή του να μην συνδέεται με διάλυση της Βουλής.

Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Συνταγματικό Δικαστήριο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια