«Καμπάνα» 700.000 ευρώ από το ΣτΕ στο Δημόσιο για δύο καμένα λεωφορεία της ΕΘΕΛ

702

Αποζημίωση 700.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο, για την ολοσχερή καταστροφή δυο λεωφορείων της ΕΘΕΛ Α.Ε., τα οποία κάηκαν από μολότοφ κουκουλοφόρων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με δύο αποφάσεις του δικαιώνει την ΕΘΕΛ, που είχε προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια το 2000 και η αμετάκλητη απόφαση εκδόθηκε μετά από 16 χρόνια.

Τα δύο αστικά λεωφορεία καταστράφηκαν το Δεκέμβριο του 1997 και τον Ιανουάριο του 1998, έξω από τη Φοιτητική Εστία της Πατησίων και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αντίστοιχα, μετά από μουσικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την κρίση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είχαν λάβει τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, αν και είχαν λάβει σχετικές εντολές και φέρουν ευθύνη για την καταστροφή των λεωφορείων.

Για το καθένα από τα λεωφορεία που καταστράφηκαν, το ΣτΕ επεδίκασε το ποσό των 137.931 (συνολικά 275.862 ευρώ). Το ποσό αυτό μαζί με τους τόκους όλων αυτών των ετών ανέρχεται τελικά στα 700.000 ευρώ.

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια