«Καμπάνα» τριών δισ. ευρώ ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες στην Google

707

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων να επιβάλει πρόστιμο-ρεκόρ, ύψους τριών δισ. ευρώ(3,4 δισ. δολάρια) στην Google, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Sunday Telegraph».

Η Κομισιόν έχει κατηγορήσει την Google ότι εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της, προωθώντας τις δικές της online υπηρεσίες σε βάρος αντίστοιχων υπηρεσιών από ανταγωνιστές. Η υπόθεση των Βρυξελλών σε βάρος του «κολοσσού» οnline υπηρεσιών αναζήτησης χρονολογείται από τα τέλη του 2010.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την επιβολή προστίμου ενδεχομένως και τον επόμενο μήνα, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει ακόμη στο οριστικό ποσό. Παράλληλα, αναμένεται να απαγορεύσουν στην Google να συνεχίσει την πρακτική χειραγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης προς όφελός της και σε βάρος των ανταγωνιστών της, αναφέρει η «Sunday Telegraph».

Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο έως και το 10% των ετήσιων πωλήσεων, το οποίο στην περίπτωση της Google υπερβαίνει τα έξι δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο έως τώρα πρόστιμο που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλλες είναι 1,1 δισ. ευρώ στην κατασκευάστρια επεξεργαστών Ιntel, το 2009. Η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια