Καμμένος: Εγκληματική και Αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά! – Θέμα παραίτησης του βάζει η αντιπολίτευση

655

Ως αντισυνταγματική και εγκληματική έκρινε την απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο Πάνος Καμμένος.  Με την δήλωση του αυτή ο Υπουργός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιγούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, η Δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα και μέχρι την παραίτηση από υπουργός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Όμως, παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε, με τα πρώτα απτά αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης, να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας».

Μετά από την δήλωση του κ. Καμμένου όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κατέφυγαν σε δηλώσεις.

ΝΔ: Οφείλει να παραιτηθεί σήμερα

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι: «Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν ‘’έγκλημα‘’. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα”

Β. Κεγκέρογλου: Ομολογούν ότι εγκληματούν

«Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους. Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Γ. Μαυρωτάς: Χάσαμε το μέτρημα με τις παραιτήσεις Π. Καμμένου

«Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος» επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας αναφορά του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά.

«Με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το ‘για την Ελλάδα ρε γαμώτο» έχει γίνει «για την καρέκλα ρε γαμώτο», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρωτάς.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια