Καλλιτεχνική «αναστάτωση»

633

Υπό την αιγίδα του Δήμου της Τήνου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί.

Με κεντρικό άξονα τις εικαστικές τέχνες, η μουσική, ο χορός, το θέατρο και ο κινηματογράφος πλαισιώνουν το kimono, δημιουργώντας μια διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Αυτή είναι ο κεντρικός στόχος του kinono. Να ενώσει, να αλλάξει, να αναδείξει με κέντρο την Τήνο την καλλιτεχνική πρόταση νέων δημιουργών.

Η σημασία

Kοινωνώ-έω: έχω η πράττω σε κοινωνία με κάποιον, έχω μερίδιο ή συμμετέχω σε κάτι μαζί με κάποιον άλλον
Κinono σημαίνει Συμμετέχω. Ρήμα μεταβατικό και αμετάβατο.
Δίνω και παίρνω, συνδιαλέγομαι, αντιδρώ, παίρνω μέρος στην Τέχνη. Λογιάζω την τέχνη όχι ως θέαμα, αλλά ως παρορμητική δύναμη, παράγοντα συνένωσης και αλλαγής που έρχεται μέσα από το νέο.
Αυτή είναι και ο κεντρικός στόχος του kinono. Να ενώσει, να αλλάξει, να αναδείξει με κέντρο την Τήνο, την καλλιτεχνική πρόταση νέων δημιουργών.

Σε έξι διαφορετικούς χώρους

Για 14 ημέρες, 50 καλλιτέχνες δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να «κοινωνήσουν» σε ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι τέχνης που εκτείνεται σε έξι διαφορετικούς χώρους του νησιού.

Big Nose Attack, Nightstalker, Jumbo ya ya,15 εικαστικοί από την AΣΚΤ είναι μερικοί από τους δημιουργούς που θα συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση.
Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φορείς της ΑΣΚΤ, το φεστιβάλ Μηδέν, τοπικούς φορείς και ακαδημαϊκούς, το πρόγραμμα του kinono περιλαμβάνει εκθέσεις, ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές ταινιών μικρού μήκους, video art, παραστάσεις θεάτρου και χορού.
Καλλιτεχνική επιμέλεια-διοργάνωση: Χρήστος Αρτέμης, Μάριος Βιδάλης

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια