Και ο δήμος Τρίπολης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας

710

Μετά τον δήμο Μεγαλόπολης και ο δήμος Τρίπολης κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έπειτα από τη χθεσινή κακοκαιρία, η οποία -όπως λένε- χαρακτηριστικά οι τοπικές αρχές προκάλεσε «βιβλικές» καταστροφές. Εκτός από την πόλη της Τρίπολης, σημαντικές ζημίες προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση και στα χωριά των δημοτικών ενοτήτων Τεγέας και Κορυθίου.

Εικόνες ολικής καταστροφής περιγράφει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανθυρέας, Ηλίας Μαχαίρας, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κακοκαιρία και για εκτεταμένες ζημιές σε οδικές αρτηρίες και καλλιέργειες, ενώ πλημμύρισαν και σπίτια στο χωριό από το νερό που κατέβασε το βουνό του Προφήτη Ηλία. Μάλιστα, ο κάμπος της Τεγέας επλήγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς έχουν προκληθεί καταστροφές σε καλλιέργειες κηπευτικών και οπωροφόρα δέντρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαγούλας, Χρήστος Μπάκος, ο οποίος τονίζοντας ότι «έπεσε πολύ νερό σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα», ενημερώνει πως λόγω των πλημμυρών χρειάστηκε να παρασχεθεί βοήθεια σε δυο ηλικιωμένα άτομα, ενώ το νερό παρέσυρε οχήματα και κατέστρεψε καλλιέργειες.

«Ο δήμος Τρίπολης έζησε εφιαλτική νύχτα. Σήμερα ζούμε μια τραγική πραγματικότητα», ανέφερε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου και σημείωσε ότι οι συσκέψεις είναι συνεχείς για την σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων και στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης, ο μηχανισμός του δήμου είναι σε εγρήγορση κι έχουν συσταθεί επιτροπές για τη διενέργεια ελέγχου.

Αύριο, θα μεταβεί στην Τρίπολη ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ.) προκειμένου να επιθεωρήσει τις περιοχές που επλήγησαν.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια