Και νέο λουκέτο στην αγορά!

830

Μετά από 83 χρόνια λειτουργίας ο ιστορικός συνεταιρισμός της Ελλάδας, «Η Ένωση Πεζών», από τον Νομό Ηρακλείου, που φέρεται να έχει μόνο προς τις τράπεζες  χρέη άνω των 23 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο καθεστώς του άρθρου 99.

Στη διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, οι συνήγοροι της Ένωσης παρουσίασαν ένα λεπτομερές σχέδιο εξυγίανσης με στόχο την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών, που σε ποσοστό άνω του 70% αφορά τις τράπεζες. Το σχέδιο  έχει την στήριξη και των εργαζομένων και προβλέπει την αποπληρωμή σε βάθος χρόνου των οφειλών σε Δημόσιο και Τράπεζες και σε 24 δόσεις την καταβολή των οφειλόμενων προς τους εργαζόμενους.

Η Ένωση Πεζών η δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του κρασιού και του ελαιόλαδου, οινοποιεί δε ετησίως 15.000 τόνους οινοστάφυλα ενώ στα 2 ιδιόκτητα ελαιουργεία της αλέθονται 6.000 τόνοι ελαιόκαρπου.

Όσον αφορά την εμφιάλωση του ελαιόλαδου, αγγίζει τους 2.000 τόνους ετησίως ενώ του κρασιού 8.000 τόνους.

Παράλληλα κατέχει, για τη διανομή των προϊόντων της, ιδιόκτητες αποθήκες 10.000 τμ, σε 3 κέντρα χειρισμού ετοίμων προϊόντων, στρατηγικά τοποθετημένα ανά την επικράτεια, καθώς και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών ο οποίος αποτελείται από 28 οχήματα.

Ο δε αριθμός των υπαλλήλων της ανέρχεται σε 130 ενώ το εποχιακό προσωπικό ξεπερνά τα 300 άτομα σε περιόδους αιχμής.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια