Καθυστερεί τις διαδικασίες εξόδου η Βρετανία – Για άμεσο αίτημα αποχώρησης πιέζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

590

Δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να επισπεύσει τις απαιτούμενες για την έξοδό της, ενέργειες.

«Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφασίσουμε το πότε θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50», ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων, Σαγίντ Τζαβίντ, και ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», καλούσε την Βρετανία να καταθέσει επίσημο αίτημα εξόδου από την Ε.Ε. έως την προσεχή Τρίτη.

ο κ. Σούλτς επιθυμώντας την όσο το δυνατόν γρηγορότερη διεκπεραίωση του ζητήματος τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να υποβάλει η Γηραιά Αλβιώνα το αίτημα εξόδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη τακτική καθυστέρησης» από την βρετανική πλευρά, τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. «εντός της προβλεπομένης διετούς προθεσμίας και ακόμα καλύτερα εντός ενός έτους».

Την άμεση έξοδο της Βρετανίας επιθυμεί και η  υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισήμανε ότι «κανένας δεν έχει την ευκαιρία να παίξει με τον χρόνο» και πρόσθεσε : «Οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση».

Πιέσεις στο Λονδίνο να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία απόσχισης και να καταθέσει επίσημο αίτημα αποχώρησης στη Σύνοδο Κορυφής, ασκούν από την πλευρά τους, και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτό είναι αναγκαίο ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.» αναφέρει το ψήφισμα που θα καταθέσουν οι Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια