«Καθαρό διάδρομο» για την έξοδο από την κρίση, χαρακτηρίζει ο Τσακαλώτος την συμφωνία της 24ης Μαΐου

685

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογραμμίζει πως είναι στο χέρι μας να χτίσουμε μια στέρεη βάση για να συνεχίσουμε με έναν οδικό χάρτη που μας βγάζει από την κρίση και μας μεταφέρει από έναν φαύλο κύκλο σε έναν ενάρετο. Έναν κύκλο που θα αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η ανάπτυξη την οποία η Αριστερά επιδιώκει δεν είναι η ανάπτυξη με κάθε τρόπο, αλλά η ανάπτυξη τα οφέλη της οποίας θα διανέμονται με δίκαιο τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών. Συμπληρώνει πως η συμφωνία που επετεύχθη «κλειδώνει» την ελάφρυνση του χρέους αφού προβλέπει στην ουσία, πέραν του δημοσιονομικού κόφτη, έναν «κόφτη» στις δανειακές ανάγκες της χώρας, έτσι ώστε η χώρα εξοικονομεί περίπου 1,1 δις ευρώ την πρώτη πενταετία.

Ωστόσο ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται πως τα μέτρα δεν είναι ορατά στην καθημερινότητα των πολιτών ωστόσο
ανοίγουν έναν «καθαρό» διάδρομο προς την ανάπτυξη και την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

«Είναι γεγονός ότι αυτή η συμφωνία από μόνη της δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στο ζήτημα του χρέους, ούτε είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να έχουμε αν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί ήταν διαφορετικοί» παραδέχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η χώρα πήρε μια σαφέστατη δέσμευση για μέτρα απομείωσης του χρέους,  η ένταση των οποίων θα εξαρτηθεί από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια