Κίνηση – έκπληξη η επίσκεψη του Τραμπ στο Μεξικό!

440

Κίνηση-έκπληξη στο προεκλογικό σκάκι στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιεί ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποφάσισε να μεταβεί στο Μεξικό ώστε να συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο, λίγες μόλις ώρες πριν τη βαρυσήμαντη ομιλία που θα εκφωνήσει για το «καυτό» θέμα της μετανάστευσης.

Το απροσδόκητο ταξίδι του κ. Τραμπ στη Μεξικό έρχεται εν μέσω σινιάλων ότι το επιτελείο του εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών στο βαθιά αντι-μεταναστευτικό μήνυμα του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Ο κ. Τραμπ έχει επανειλημμένα εξαγγείλει την πρόθεσή του να απελάσει εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες που διαμένουν παράνομα στις ΗΠΑ, και την επιθυμία του να κατασκευάσει τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό – υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα υποχρεώσει το Μεξικό να καλύψει το κόστος κατασκευής.

Τα σχόλια του κ. Τραμπ έχουν προκαλέσει βαθιά ενόχληση στη λατινοαμερικανική χώρα. Ο κ. Πένια Νιέτο έχει καταστήσει σαφές ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα για την κατασκευή συνοριακού τείχους κι έχει παρομοιάσει τη γλώσσα του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου με τις τοποθετήσεις δικτατόρων όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.

Το ταξίδι του κ. Τραμπ στο Μεξικό έρχεται μετά από πρόσκληση της ίδιας της μεξικανικής προεδρίας, η οποία έχει προσκαλέσει για συνάντηση και την Δημοκρατική διεκδικήτρια του Λευκού Οίκου, Χίλαρι Κλίντον.

Η μεξικανική προεδρία έχει ανακοινώσει πως και οι δύο προσκλήσεις έχουν γίνει θετικά δεκτές, όμως η κ. Κλίντον δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάποιο ταξίδι στο Μεξικό.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια