Κέρδη 12,8εκ. ευρώ ανακοίνωσε η Alpha Bank

540

Κέρδη ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Alpha Bank.

O Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε:

«Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, έπειτα από ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό έτος, η Alpha Bank επέτυχε να επανέλθει σε κερδοφόρο πορεία κυρίως ως αποτέλεσμα της αποκλιμακώσεως των προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου σε 165 μονάδες βάσεως έναντι μέσου όρου 220 μονάδων βάσεως το 2015. Η λειτουργική μας κερδοφορία επέδειξε αντοχή λόγω της μειώσεως του κόστους χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες και του περαιτέρω περιορισμού των λειτουργικών εξόδων.

Εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο μέσω της διατηρήσεως της ισχυρής μας κεφαλαιακής βάσεως, της βελτιώσεως της ρευστότητός μας και ταυτοχρόνως μέσω της ενισχύσεως των συνεργασιών με στόχο την αναδιάρθρωση των δανείων σε καθυστέρηση. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολογήσεως αναμένουμε την επανένταξη των κρατικών τίτλων ως αποδεκτών ενεχύρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να μας δοθεί περαιτέρω δυνατότητα αξιοποιήσεως των χρηματοδοτικών της γραμμών. και προσβλέπουμε στη συμμετοχή των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλαρώσεως της ΕΚT, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή μας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Στην παρούσα συγκυρία η εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί μείζονος σημασίας παράγοντα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την προσέλκυση επενδύσεων και τον επαναπατρισμό των καταθέσεων και θέτει τις βάσεις για την επαναφορά των αναπτυξιακών προοπτικών της Ελληνικής Οικονομίας».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια