Κέρδη-έκπληξη για την Credit Suisse Group στο τρίτο τρίμηνο

407

Κέρδη-έκπληξη εμφάνισε η Credit Suisse Group στο τρίτο τρίμηνο, καθώς η ελβετική τράπεζα συνέχισε το σχέδιο αναδιάρθρωσης, «κόβοντας» θέσεις εργασίας και μειώνοντας τα κόστη.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε κέρδη 41 εκατ. ελβετικών φράγκων (42,2 εκατ. δολάρια), μειωμένα από τα κέρδη 779 εκατ. φράγκων την ίδια περίοδο πέρυσι.Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 10% στα 5,4 δισ. φράγκα.

Οι αναλυτές είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για καθαρές ζημιές της τάξης των 174 εκατ. φράγκων και έσοδα 5,1 δισ. φράγκων στο τρίτο τρίμηνο.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 12% από το 10,2% την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο και κυριαρχείται από πολιτική αβεβαιότητα», δήλωσε ο Tidjane Thiam σε συνέντευξή του σήμερα στην τηλεόραση του Bloomberg. «Πρόκειται για μια εποχή όπου τα πολιτικά γεγονότα θα έχουν αντίκτυπο στη συμπεριφορά των επενδυτών οπότε διατηρούμε πολύ προσεκτική στάση».

Η Credit Suisse ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο μια ευρεία στρατηγική στροφή υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου, Tidjane Thiam, για τον περιορισμό της επενδυτικής τραπεζικής και την εστίαση στις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου. Παράλληλα, τα χαμηλά και αρνητικά επιτόκια συνέχισαν να περιορίζουν την ανάπτυξη των εσόδων στον τραπεζικό κλάδο γενικότερα, αναγκάζοντας τους δανειστές να βασίζονται περισσότερο στις περικοπές δαπανών.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 2% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, εξαιτίας των δαπανών που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση. Τα γενικά και διοικητικά έξοδα μειώθηκαν, ωστόσο, κατά 6%, ενώ τα έξοδα προμήθειας μειώθηκαν 23%.

Η Credit Suisse έχει ήδη μειώσει 5.400 θέσεις εργασίας, εκ των 6.000 περικοπών που προβλέπονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Οι μετοχές βρέθηκαν να υποχωρούν 4% μετά τα αποτελέσματα, ενώ από τον Ιούλιο του 2015, όπου ο T. Thiam αντικατέστησε τον Brady Dougan, έχουν χάσει το 48% της αξίας τους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια