Ιταλός ΥΠΕΣ: Η κυβέρνηση δεν παραιτείται, ό,τι κι αν συμβεί στο δημοψήφισμα

503

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν θα παραιτηθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Ο Αλφάνο προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, κάνοντας δηλώσεις σε διαφορετική γραμμή από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Ο Ματέο Ρέντσι είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου. Ομως, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρνηθεί να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, τονίζοντας ότι η συζήτηση αποπροσανατολίζεται από την ουσία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο στρατόπεδο του «ΟΧΙ», προκαλώντας ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο πρόκλησης κυβερνητικής αστάθειας στην Ιταλία, σε μια περίοδο που οι Βρυξέλλες, προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας, από την ΕΕ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια