Ιστορική συντριβή στις μετοχές βλέπει η Goldman Sachs

486

 

Σε έρευνα που διεξήγαγε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs «αποκαλύπτεται» πως οι αναλυτές βλέπουν ότι βρίσκεται προ των πυλών μια ιστορική συντριβή στις μετοχές στη Wall Street, αλλά και διεθνώς.

H αμερικανική τράπεζα υποστηρίζει ότι ειδικά στον δείκτη S&P 500 το μέσο P / E, ο δείκτης κεφαλαιοποίηση προς κέρδη, βρίσκεται στο 99 εκατοστημόριο όλων των ιστορικών αποτιμήσεων. Με βάση την Goldman Sachs, σε έρευνα που διεξήγαγε, η πλειοψηφία των αναλυτών υποστηρίζει ότι πολλοί χρηματιστηριακοί δείκτες είναι υπερτιμημένοι έως ακραία υπερτιμημένοι.

Το μείγμα υψηλών επιπέδων στις τιμές των μετοχών σε σχέση με τα αναμενόμενα κέρδη και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων χαμηλών έως αρνητικών επιτοκίων προβληματίζει.

Με βάση τα ιστορικά στοιχεία που επικαλείται η Goldman Sachs, μετά από εντυπωσιακή αύξηση του δείκτη P/E κεφαλαιοποίησης προς κέρδη ακολουθεί ένα ιστορικών διαστάσεων χρηματιστηριακό κραχ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια