Ιρανικά ΜΜΕ: Οι Ρώσοι ήξεραν για το πραξικόπημα

254

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο ιρανικά ΜΜΕ, ισχυρίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος ειδοποιήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για το πραξικόπημα που επρόκειτο να εκδηλωθεί λίγες ώρες αργότερα, πριν δηλαδή τα τανκς βγουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι Ρώσοι είχαν καταφέρει να υποκλέψουν συνομιλίες που έδειχναν ότι επρόκειτο να εκδηλωθεί πραξικόπημα.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε τις τουρκικές στρατιωτικές επικοινωνίες που έδειχναν ότι ένα πραξικόπημα εκδηλώθηκε κατά της κυβέρνησης της τουρκικής προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» , σύμφωνα με το πρακτορείο Fars News.

Οι πληροφορίες αυτές στη συνέχεια δόθηκαν και στις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι υποκλοπές περιλαμβάνουν επικοινωνίες που έδιναν εντολές σε στρατιώτες να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια