Ινδονησία: Έξι συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών

546

Στη σύλληψη έξι ύποπτων ισλαμιστών μαχητών που φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση με ρουκέτα σε συνοικία του παραλιακού μετώπου στη Σιγκαπούρη προχώρησαν οι αρχές της Ινδονησίας.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε πως έλαβε γνώση αυτού του σχεδίου και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει.

Οι έξι άνδρες, ηλικίας από 19 έως 46 ετών, συνελήφθησαν στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, μερικά χιλιόμετρα νότια της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας, Άγκους Ριάντο.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής αυτής της ομάδας, Γκίγκιχ Ράχμαντ Ντέουα, 31 ετών, θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε αυτή την επίθεση μαζί με τον Μπαχρούν Νάιμ, έναν Ινδονήσιο τζιχαντιστή, ο οποίος πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία σύμφωνα με τον Ριάντο.

Οι δυο τους προετοίμαζαν μία επίθεση στη Σιγκαπούρη. Ήθελαν να ρίξουν μια ρουκέτα εναντίον της Σιγκαπούρης από το Μπατάμ» δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ινδονήσιοι ερευνητές πιστεύουν πως ο Νάιμ ήταν ένας από τους εκείνους που οργάνωσαν επίθεση τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, περιλαμβανομένων και των τεσσάρων επιτιθέμενων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια