Θεόδωρος Πάγκαλος: Με tweet στα… τουρκικά «καλωσορίζει» τον Ερντογάν

99

Με δύο tweets στα… τουρκικά και στα ελληνικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζει την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο κ. Πάγκαλος απευθύνεται στο πρώτο πρόσωπο και στα…  τουρκικά στον Ερντογάν, καλωσορίζοντάς τον ως «μεγάλο πρόεδρο» και ρωτώντας τον αν ήρθε  στην Ελλάδα για να δει τους «ραγιάδες».

«Hoşgeldiniz Recep, büyük başkan. Νasıl buradan geliyor? Gün doğumunda ve günbatımında mısınız ve rayahs görmeye geldiniz?», γράφει στο πρώτο μήνυμά του ο κ.Πάγκαλος.
«Καλώς ήρθες Ρετζέπ, μεγάλε πρόεδρε. Πώς από εδώ; Ήρθες να δεις τους ραγιάδες;» θα μπορούσε να αποδοθεί η φράση στα -λίγο μπερδεμένα με τις πτώσεις και τα ερωτηματικά μόρια- τουρκικά του πρώην υπουργού.

«Κάποιος πρέπει να σου πει ότι ο καιρός των Οσμανλήδων τελείωσε. Όσα παλάτια και να χτίσεις και όσους αστυνομικούς σου και αν ντύσεις γενιτσάρους δεν μας φοβίζεις. Κοίταξε να φερθείς καλά, γιατί πρόσκληση από αλλού δεν βλέπω να παίρνεις. Τουλάχιστον προς το παρόν»., συνεχίζει στο δεύτερο tweet αυτή τη φορά στα ελληνικά.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια