Θετικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα

355

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε για δεύτερο μήνα τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Τον Αύγουστο οι εναρμονισμένες τιμές αυξήθηκαν κατά 0,2%, με κινητήριες δυνάμεις τις ανατιμήσεις που παρατηρήθηκαν σε τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά, καπνικά και ξενοδοχεία. Αντίθετα, μεγάλες πτώσεις καταγράφηκαν στις τιμές ρούχων και υποδημάτων, που έπεσαν κατά 14,2%, αλλά και στη στέγαση.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή αρνητικό πληθωρισμό από το 2013, όταν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων προκάλεσαν σημαντική μείωση στα εισοδήματα και στην καταναλωτική δαπάνη. Το χαμηλότερο επίπεδο αρνητικού πληθωρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2013, όταν σε ετήσια βάση οι τιμές υποχώρησαν κατά 2,9%.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια