Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

919
Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στηρίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Καλύτερα από το αναμενόμενο, τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, αρχικώς.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του Nikkei μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες που δημιούργησαν τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Μαρτίου, που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η χώρα ανακοίνωσε αύξηση 1,9% των βιομηχανικών παραγγελιών, την μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Ιούνιο, έναντι αύξησης 0,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα. Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% υψηλότερα στις 333 μονάδες, κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.150 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.320 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.938 μονάδες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια