Θέμα αρχής η απλή αναλογική, τονίζει ο Νίκος Βούτσης, που παραδέχεται ότι δεν είναι προς το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ

979

Η κυβέρνηση προωθεί την απλή αναλογική επειδή είναι «θέμα αρχής», παρόλο που «δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση στο παρασκήνιο για την ψήφιση του εκλογικού νόμου, ούτε έγιναν διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα για το μπόνους των επιπλέον εδρών.

Ο κ. Βούτσης παραδέχτηκε ότι θα προτιμούσε να περάσουν οι αλλαγές χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν είναι δυνατόν ένας πρόεδρος της Βουλής να βάλει απαγορευτικά στις ψήφους των βουλευτών, χαρακτηρίζοντας μία ψήφο ευπρόσδεκτη ή μη.

Κάλεσε επίσης τη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει αν, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, θα εισηγηθεί τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «κινείται στα όρια της ακροδεξιάς».

Για το Plan X και τις πρόσφατες δηλώσεις Γκάλμπρεϊθ, ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε το ζήτημα «αφηγηματικού χαρακτήρα» που ανήκει στο παρελθόν. «Δεν αποδείχθηκε κάποια προσωπική ανάμειξη που να επιβάρυνε την χώρα – τώρα προχωράμε σε συγκεκριμένες ράγες», είπε.

Απαντώντας εμμέσως σε δηλώσεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ περί ανάμειξης του στρατού σε περίπτωση Grexit, o Νίκος Βούτσης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν μία αριστερή κυβέρνηση να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια