Η Toyota… κερνάει καφέ τους συνετούς οδηγούς!

Η νέα εφαρμογή "Driving Barista" θα καταγράφει μέσω GPS όσους οδηγούς δεν χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο και θα τους επιβραβεύει με... ροφήματα - Δυστυχώς, θα είναι εφαρμόσιμη μόνο στον νομό Αϊκί της Ιαπωνίας, τον τόπο όπου καταγράφονται τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στον κόσμο...

391

Τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων από τη χρήση κινητού τηλεφώνου έχει ως στόχο η νέα εφαρμογή της Toyota ονόματι «Driving Barista».

H χρήση της θα είναι δυνατή αποκλειστικά για το νομό Αϊκί της Ιαπωνίας, καθώς εκεί για δεκατρία συναπτά έτη καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων περιστατικών.

driving-barista-free-coffeeΜόνο το 2015 στο νόμο Αϊκί σημειώθηκαν 44.369 τροχαία συμβάντα που οδήγησαν σε θάνατο ή τραυματισμό, ενώ έγιναν 50.101 συλλήψεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Toyota για την οδική ασφάλεια υλοποιείται σε συνεργασία με εταιρείες επικοινωνίας, τροφίμων και ποτών, ενώ τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Σεπτεμβρίου και αποτελεί προέκταση της καμπάνιας που ξεκίνησε τον Αύγουστο με σλόγκαν: «Αϊκί, όχι πια το χειρότερο».

driving-barista

Με τη χρήση ενός αισθητήρα, λοιπόν, θα εντοπίζεται πότε ο οδηγός αφήνει από τα χέρια του το κινητό τηλέφωνο, ενώ μόλις το GPS καταγράψει 100 χιλιόμετρα συνετής οδήγησης θα προσφέρεται ένα κουπόνι για δωρεάν καφέ από το Komeda Coffee Shop.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα το 60% των οδηγών παραδέχτηκαν ότι κάνουν χρήση του κινητού τηλεφώνου εν κινήσει και πάνω από τους μισούς ότι έχουν μόνο το ένα χέρι στο τιμόνι. Μήπως ανήκετε και εσείς στην κατηγορία αυτή;

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια