Η Citi απαντά… στον Σταθάκη

438

Τις αμφιβολίες της γύρω από το αν θα υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος εντός του έτους εκφράζει σε έκθεσή της η Citi, «απαντώντας» στα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, σχετικά με την αναγκαιότητα να υπάρξει λύση για το χρέος ως τα Χριστούγεννα.

«Αμφιβάλλουμε αν θα υπάρξει συμφωνία για σημαντική ελάφρυνση χρέους πριν από τα Χριστούγεννα» σημειώνει ο οίκος και τονίζει ότι προϋπόθεση για να ξεκινήσει επίσημα η συζήτηση για το χρέος είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και απαιτεί πολιτικά δύσκολες αποφάσεις, όπως η μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Επίσης, η Citi αμφιβάλλει για το αν το ΔΝΤ θα δεχτεί υπόθεση αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ της τάξεως του 4,5%-5% στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους, όπως δείχνει να προτείνει ο κ. Σταθάκης.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια