«Η χώρα έχει επιστρέψει στην πολιτική σταθερότητα» δήλωσε η Λούκα Κατσέλη

601

«Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει» δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέντευξή της στο CNBC.

Η Λούκα Κατσέλη εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη χώρα τονίζοντας ότι έχει αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα και οι φόβοι για το Grexit βρίσκονται πίσω μας.

« Το επόμενο διάστημα θα δούμε θετικά  σημάδια στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων» είπε η κ. Κατσέλη ωστόσο παραδέχθηκε ότι η κρίση είναι ακόμη μαζί μας, λόγω της ανεργίας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά και λόγω των πολιτών που  βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

«Οι τράπεζες έχουν την ευθύνη να τονώσουν την οικονομία, και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι αποκομμένες τελείως από τις πηγές ρευστότητας» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποστήριξε ότι έχουν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα, τα οποία στοχεύουν στη μείωση τους. Σε κάθε περίπτωση , τόνισε , θα πρέπει να γίνουν «πολλά περισσότερα ακόμα» κυρίως στα εταιρικά χαρτοφυλάκια.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια